de setembre 07, 2021

Presentació del concert de música de les Terres de l’Ebre i commemoració dels 50 anys de la Cobla, orquestra Mirantfont de la Fatarella


El proper dimecres dia 8 de setembre, dins dels actes de la festivitat de la Mare de Déu de Misericòrdia, tindrà lloc la presentació d'un concert de música tradicional de les Terres de l'Ebre a càrrec de la cobla MIRANTFONT de la Fatarella, en commemoració del seu 50è aniversari.

L'acte començarà a les 19.00 hores a la sala de Ball del Casal de la Vila de la Fatarella. El concert fa un repàs de la música de les terres de l'Ebre, interpretada en formació de cobla ampliada amb percussions i veus. Es podran escoltar jotes i cançons populars de totes les Terres de l'Ebre amb la sonoritat pròpia de la cobla, sense deixar de banda altres peces de la música tradicional catalana.

Aquest concert, que servirà per commemorar el 50è aniversari de la cobla, es presenta en exclusiva per totes les Terres de l'Ebre, al municipi de la Fatarella. L'entrada serà gratuïta, amb aforament limitat tot i que cal inscripció prèvia a les oficines de l'Ajuntament de la Fatarella. (977 413 609).

Presentació de la Cobla MIRANTFONT

La cobla orquestra Mirantfont va ser fundada l'any 1970 a la Fatarella, com a conjunt orquestral amb el nom de Los Rayos, formació que assolí gran prestigi durant els anys 70. L'any 1974 la formació amplia el seu ventall musical i comença a realitzar actuacions en formació de cobla. A finals dels anys 70 l'orquestra creix en components i en actuacions i es canvia el nom passant a denominar-se La Principal de la Fatarella formació que feu múltiples actuacions pels pobles i viles de la geografia catalana. A mitjans dels anys 80 es decideix canviar la denominació de l'orquestra per passar al nom actual de MIRANTFONT que fa al·lusió a un indret del municipi de la Fatarella.

El fet d'arribar a complir 50 anys de continuïtat en l'àmbit musical és un fet que volem destacar per la magnitud del que representa: que al sud de Catalunya, a la Terra Alta, la Fatarella, petit municipi que no arriba al miler d'habitants, hi hagi una formació musical amb 50 anys d'història. Cal remarcar molt especialment el fet d'haver estat capaços de mantenir en el temps la formació de cobla. Si ja es prou difícil la continuïtat a la nostra comarca de grups musicals, no cal dir la dificultat afegida que comporta la continuïtat d'una formació de cobla en una comarca on gairebé no es fan ballades, existeix poca formació musical i en un àmbit territorial, les Terres de l'Ebre, on la sardana hi és molt poc present. Tot i això la Mirantfont ha portat el so de la cobla a gran part dels municipis de la demarcació.

Amb aquest concert que presentem volem continuar oferint el millor de nosaltres, per aconseguir que els pobles i viles gaudeixin de les millors festes i saraus. Noves il·lusions, nous horitzons i noves fites ens esperen i desitgem compartir-les amb el nostre públic, la nostra música, la música de la cobla orquestra MIRANTFONT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada