de setembre 08, 2022

Torna la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda

Després de dos anys sense poder-la celebrar a causa de les restriccions sanitàries, Poboleda torna a celebrar la festa del vi més tradicional, que enguany arriba a la seva 22a edició. El dissabte, 10 de setembre, Poboleda reviurà la tradició de la collita i piada del raïm, el tast de vins de la DOQ Priorat o el mercat d'artesania i gastronomia.

Les novetats d'aquesta XXII Festa del Vi i la Verema a l'Antiga passen per una programació més familiar, que pretén acostar les famílies amb nens a la festa. La plaça de les Casetes i la plaça del Portal seran l'epicentre d'aquesta proposta per als més petits. 

La festa començarà, com ja és tradició, amb el repic de campanes a primera hora del matí. Seguidament, es farà la sortida cap a la vinya a veremar a l'antiga, amb els carros i les mules. A les 9 h se servirà l'esmorzar popular de verema, amb pa amb llonganissa i cansalada i vi d'Unió Fruits. El tiquet de l'esmorzar val 5 euros, però aquelles persones que vagin a veremar amb els vestits tradicionals, podran esmorzar de franc. 

A les 9.45 h el Pregó de la Festa inaugurarà la jornada i, a continuació, tothom qui vulgui podrà fer la Piada del raïm tal com es feia antigament, amb els peus. L'activitat es farà davant la Cooperativa. A partir de les 10.30 h, es podrà veure com es llaurava antigament amb la mula, una tècnica tradicional que actualment alguns pagesos i pageses estan recuperant. Es podrà veure també com es ferren els cavalls. 

Durant tot el dia es podrà gaudir del Mercat d'Artesania i Gastronomia, a la plaça del Mercat, on els assistents hi trobaran productes cosmètics, melmelades, mel, oli, embotits i formatges artesans. I d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h s'obrirà la zona de Tast de vins, amb 26 cellers DOQ Priorat, que s'instal·laran a les cases pairals del carrer Major. 

A les 18 h, la colla castellera dels Brivalls de Cornudella oferirà una actuació de pilars al Pla de l'Església. 

Al vespre arriba una activitat nova, l'Observació Astronòmica, a càrrec d'Alexandre Bonanit de l'Associació Bocafoscant. Amb l'ajuda d'un punter làser i el telescopi, els participants aprendran a reconèixer els tipus d'estrelles i les constel·lacions i la seva mitologia, tot relacionant-ho amb el món de la vinya i el vi. 

La programació familiar, una de les principals novetats

Una altra de les principals novetats d'aquesta edició és la programació familiar, de 12 h a 20 h, que comptarà amb un Espai Nadó i Jocs tradicionals i de natura a la plaça de les Casetes, i Tallers creatius i Espais de Lliure creació a la plaça del Portal. A les 16 h, es podrà gaudir d'una actuació de teatre amb Joan Rioné i els seus contes de butxaca, també a la plaça de les Casetes. A més, hi haurà la possibilitat d'aparcar els cotxets i llogar motxilles per a nadons, i també hi haurà un canviador a la plaça de les Casetes. 

La música, també present a la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga

Les propostes musicals acompanyaran la Festa durant tota la jornada en diversos punts. A l'escenari del Pla de l'Església hi haurà música en directe, i a la nit, ball de fi de festa amb el duet Zafiro i, en acabar, Zona DJ a l'espai de les food trucks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada