de juliol 30, 2021

S’inaugura Jazz Photo, la mostra fotogràfica de la XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa

Ahir a la tarda es va inaugurar la mostra fotogràfica de la XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa que enguany tindrà lloc als porxos del pati dels llimoners de l'Antic Escorxador.

Es tracta d'un recull fotogràfic dels alumnes del curs de fotografia de Rafa Ricote de la Biblioteca Marcel·lí Domingo. La majoria de les fotografies són de la passada edició del festival, tot i que, alguns dels participants han dut també instantànies d'altres edicions de la Mostra. Així doncs, els fotògrafs participants són: Ferran Grau, Joaquín Ismael, Rafa Ricote, Òscar Lanau, Pep Mola, Batiste Pla, Vicent Pellicer i Ernest Sesé.

Als parlaments inaugurals, el regidor de cultura, Enric Roig, ha destacat que "és una mostra que ha dut molts bons artistes a la ciutat i, probablement, és una de les més importants de Catalunya" i que "aquests dies ens permetrà reactivar l'economia de la ciutat i la cultura i fer promoció turística i de la restauració". Roig ha recordat que "som una ciutat cruïlla dels Països Catalans i posem en valor el fet cultural perquè la pandèmia del Covid-19 ens ha servit per saber quina gent viu de la cultura i ens ha ajudat també a passar millor el confinament". Sobre l'exposició ha agraït l'esforç per tirar-la endavant per part de Ricote i la implicació dels fotògrafs amateurs de la ciutat.

El director de la Mostra de Jazz, Xavi Bertomeu, ha exposat que "tot aquell que fa alguna cosa és per expressar un sentiment i no per a sortir a una foto" i ha agraït la participació i la implicació dels 8 fotògrafs participants.

Per la seva banda, el professor del club fotogràfic, Rafa Ricote, ha agraït a tots els assistents el seu suport amb la mostra i la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, des de la regidoria de cultura, i també del comissionat de la Capital de la Cultura Catalana. Per acabar tenint una deferència cap al fotògraf, Vicent Pellicer, que tot i no haver participat mai fotogràficament als festivals del jazz, sí que ho ha fet a través de l'exposició fruit d'un encàrrec molt significatiu que Ricote va encomanar-li: el de representar amb una fotografia de la natura el que és el jazz. En aquest sentit, Pellicer ha escollit un camp de blat amb espigues mogudes pel vent, com a símbol de la heterogeneïtat d'estils i subgèneres que hi ha al darrere del jazz.

La mostra es podrà visitar al pati del Museu de Tortosa fins al 15 d'agost i després es traslladarà al passadís expositiu de la Biblioteca Marcel·lí Domingo fins a finals de setembre.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 29 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada