de juliol 31, 2021

Susana Sheiman inaugura la XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa


La cantant madrilenya Susana Sheiman i el seu quintet han inaugurat la XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa amb un concert al pati del Museu de Tortosa. Sheiman és una de les vocalistes més importants de l'Estat espanyol i posa la seva aptitud i gran versatilitat al servei d'un repertori d'estils diversos.

A dalt de l'escenari ha estat acompanyada pel reconegut trompetista solista de València, David Pastor, que ha actuat a escenaris internacionals. Cal destacar que no és membre originari del grup, però en aquesta gira hi participa com a artista convidat. La formació està integrada pel pianista de la Big Band Jazz Terrassa, Xavier Algans; el contrabaixista, Artur Regada; el bateria, Caspar Saint-Charles, i el saxofonista tenor, Toni Solà.

Tot i que la pluja va fer la guitza i va retardar-ne l'hora d'inici, prevista a les 22h, el concert "Susana Sheiman – Open Gate. Feat. David Pastor" va comptar amb prop d'un centenar d'assistents i tenia un preu de 10€, essent aquest un dels quatre concerts de pagament de la Mostra. Tots els assistents van haver de comprar prèviament l'entrada a través del web d'Ebreticket.cat i es va complir amb les mesures de seguretat, distància i aforament limitat marcades pel pla del Procicat davant de la crisi sanitària del Covid-19.

Aquest cap de setmana s'iniciarà amb la sessió de Jazz Covers, per part del DJ Beautiful Pearl al C/ Pescadors, just al davant de la botiga de discos, Top Disc Store. Al vespre està previst que també comencin els concerts de petit format al locals de restauració adscrits al circuit de l'Espai de Jazz Jove dels Països Catalans.

A més, a partir de l'11 d'agost començarà la Jazz Fira Disc, la fireta de compra i venda de discs de vinil. En aquesta edició però, haurà de visitar-se a un nou emplaçament al C/ St. Blai, ja que arran de les obres de la plaça de l'Ajuntament no es podran ubicar sota els porxos com era habitual.

Des de l'organització es mostren esperançats d'haver pogut programar aquests concerts i celebrar, encara que no sigui amb la normalitat desitjada, la XXVIII Mostra de Jazz. Un fet que referma que la cultura és segura i que cal apostar per aquesta, sobretot en un any marcat per la capitalitat de la cultura catalana a la ciutat.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada